Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Zbor Sveti Anton na reviji Nativitas v Terskih dolinah

V nedeljo, 15. decembra, je Mešani pevski zbor Sveti Anton iz Kobarida v okviru revije Nativitas nastopil v Bardu (Luseveri) v Terskih dolinah. S tremi adventnimi in eno beneško ljudsko pesmijo so se kot gostje v tamkajšnji cerkvi Sv. Jurija predstavili skupaj z Moškim pevskim zborom Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše. Pevce je spremljal godalni kvartet dveh violin, viole in violončela, na katerih so zaigrali učenci Glasbene šole Tolmin.

Z izvedbo pesmi in ob spremljavi inštrumentalistov so pod vodstvom Mateja Kavčiča očitno navdušili poslušalce in bili za svoj nastop nagrajeni z bučnim aplavzom.

 

Poleg njih so na koncertu z božičnimi pesmimi nastopili še otroški zbor Mali lujerji iz Špetra, zbor Rečan iz Grimacca, mešani pevski zbor Naše vasi iz Tipane in zbor Stu ledi iz Trsta.

 

Obiskovalce koncerta je v imenu Svetovnega slovenskega kongresa s krajšim nagovorom pozdravil tudi Tomaž Pavšič, nekdanji konzul v Trstu ter dolgoletni prijateljin obiskovalec Benečije.

 

Festival Nativitas je tradicionalna kulturna prireditev, ki zaključuje staro leto in odpira vrata novemu. Rodil se je iz želje lokalnih skupnosti, da bi bili božični prazniki manj komercialno obarvani in bolj posvečeni zgodovini in običajem prebivalstva na širšem območju, ki zaradi svoje obmejne lege predstavlja stičišče različnih kultur. V okviru tega festivala Gorska skupnost Terskih in Nadiških dolin ter Brd že od leta 1996 pripravlja božične koncerte po okoliških cerkvah, kjer se zbori predstavljajo z adventnimi in božičnimi pesmimi.

 

Mateja Uršič Ivančič

Oglejte si tudi