Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Urejena kolovozna in peš pot Potoki - Kred

Turistično društvo Nadiška korita /Potoki/ je v začetku avgusta 2014 zaključila z obnovitvijo stare občinske kolovozne in peš poti na relaciji Potoki - Kred. Urejena pot je tako za domačine kot za turiste zelo pomembna predvsem v času poletne turistične sezone, ko naše kraje obišče vse več pohodnikov in kolesarjev. Pomembno vlogo pa odigra tudi v času zastojev oziroma daljše zapore odseka državne ceste, ki se zgodi ob morebitnih nesrečah ali delih na cesti. 

 

V obnovo poti je bilo vloženega veliko strojnega in ročnega dela in v društvu ocenjujejo, da bo ob rednem vzdrževanju pot ostala urejena naslednjih pet let. Potem pa bodo spet sledili večji posegi.

 

"Do navedene obnove poti smo prišli z lastnim delom in trudom članov TD Nadiška korita ter s pridobljenimi sredstvi na razpisu za turistična društva Občine Kobarid. Občino Kobarid bomo zaprosili še za ustrezno postavitev malih turističnih in obvestilnih rumenih tabel in tako omogočili prijaznejšo uporabo poti turistom, pohodnikom, skavtom in drugim uporabnikom" je povedal Marijan Kuščer, predsednik TD Nadiška korita. 

 

 

Oglejte si tudi