Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Pevski zbor Sveti Anton na koncertuv Kalu

Sobota, 17. maja, je bila za pevce in pevke MePZ Sveti Anton pester dan, saj so se po sodelovanju na spominski slovesnosti v Medei na povabilo župana občine Podbonesec (Pulfero) zvečer zapeljali še v Kal (Calla). Tam je bil v sklopu natečaja »Calla in poesia – Arte senza confini« (Kal v poeziji – umetnost brez meja)  v cerkvici Sv. Andreja organiziran koncert, na katerem so poleg našega zbora sodelovali še pevci dveh italijanskih zborov:  Coro Tre Valli in Gruppo corale di Mels.

 

»Kal v poeziji – umetnost brez meja« je mednarodni natečaj še neobjavljenih pesmi, ki je bil letos organiziran že enajstič zapovrstjo. Natečaj je nastal zato, da bi utrjeval združevanje med ljudmi in s pomočjo poezije širil skupna čustva in občutja, ki presegajo vsako jezikovno pregrado. Prvič je bil razpisan za neobjavljene poezije v slovenskem in italijanskem jeziku leta 2004 v počastitev vstopa Slovenije v Evropsko unijo. V naslednjih letih so se dodajali tudi drugi jeziki, v spomin na domače ljudi, ki so se izselili v tujino in tam ustvarili številčne skupnosti.

 

Naša udeležba na sobotnem koncertu predstavlja še en kamenček v mozaiku prizadevanj za povezovanje slovenskega in zamejskega kulturnega prostora.

 

Mateja Uršič Ivančič 

Oglejte si tudi