Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Od pesmi do predstave MAGDALENCA

Po uspešnem premierskem vikendu spevoigre Magdalenca, si lahko predstavo ponovno ogledate v soboto 24. januarja v Kulturnem domu Kobarid ter 25. januarja v Tolminu in 1. februarja v Bovcu.
»Pa zapojmo še eno Magdalenco!«  Radi smo jo peli po vajah, res smo jo radi zapeli in ko je pomladi 2013 poklicala ga. Rafaela Dolenčeva, avtorica Magdalence, da bi jo tudi zaigrali, je bila odločitev skoraj že tu.

 

V soboto, 13. decembra 2014, je bila na odru kobariškega Kulturnega odra krstna uprizoritev Magdalence, tolminske spevoigre. V nedeljo sta bili tudi prvi dve ponovitvi in vse tri predstave so napolnile kobariško dvorano.

 

Na odru se je skozi sedem slik, prepletenih s petjem tolminskih pesmi po izboru Mateja Kavčiča, plesom in godci zvrstilo kar 30 igralcev in pevcev od šest pa tja do šestdeset let. Tri drežniške generacije bi lahko rekli. Gledalci pravijo, da jih je žalostna zgodba mladega dekleta, ki je moralo odslužiti očetov dolg na gradu najprej  ganila in orosila oko, rešitev grofovih težav z ušmi pa nasmejala in razveselila s srečnim koncem.

 

»Zagovarjalka Pepa ima  vedno rešitev za vaše težave...«torej,  če Magdalenceše niste videli, si jo v Kobaridu lahko ponovno ogledate v soboto 24. januarja, v Tolminu 25. januarja in v Bovcu 1. februarja.

 

Lepo vabljeni!

                                                                                             

 

Rina Berginc, Igralska skupina Drežnica

Oglejte si tudi