Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Očistimo kobariško 2015

Prostovoljna čistila akcija bo potekala v soboto, 28. marca 2015, od 9. do 14. ure, v primeru slabega vremena pa bo prestavljena na 4. april. Pridružite se tudi vi – SKUPAJ zmoremo več!

Tudi letos bomo v občini Kobarid po zgledu vsakoletnih akcij pripravili prostovoljno čistilno akcijo Očistimo Kobariško 2015. Namen akcije ni samo čiščenje okolice, ampak tudi ozaveščanje o ravnanju z odpadki. Prostovoljci bodo čistili okolico svojega kraja.

 

Akcija bo potekala v soboto, 28. marca 2015, od 9. do 14. ure, v primeru slabega vremena pa bo prestavljena na 4. april. Pridružite se tudi vi – SKUPAJ zmoremo več!

 

Vzporedno z akcijo bomo v sodelovanju z podjetjem Avtotransporti Kastelec, koncesionarjem za izvajanje gospodarske javne službe ravnanja z izrabljenimi motornimi vozili na območju Občine Kobarid izvedli tudi akcijo Očistimo kobariško izrabljenih, odsluženih in zapuščenih vozil.

 

Krajevne skupnosti prosimo, da popišejo informacije o lokaciji izrabljenega motornega vozila in to sporočijo koordinatorju akcije Očistimo kobariško 2015, Janku Volariču.

 

Letos v akciji Očistimo kobariško 2015 divjih odlagališč ne bodo čistili, ampak se bodo osredotočili predvsem na razpršene komunalne odpadke po posameznih krajih, na sprehajalne poti in bregove rek. Odpadke v vodotokih bodo pobirali za to usposobljeni prostovoljci – kajakaši, raftarji in ribiči.

 

Vsi udeleženci bodo dobili tudi vrečke za ločeno zbiranje odpadkov, rokavice pa vsak prinese s seboj. Za varnost pa bo vsakdo moral poskrbeti sam.

 

Vabljeni torej, da se nam pridružite, saj resnično delamo in želimo, da bodo naši kraji in smaragdna reka čisti!

 

Janko Volarič

 

 

Dodatne informacije:

OBČINA KOBARID

Janko Volarič

T: 041 728 613

E: redarstvo@kobarid.si

Oglejte si tudi