Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

IV. dobrodelni festival Fronta

Letos je dobrodelni festival Fronta potekal že četrto leto in izkupiček festivala bodo organizatorji namenili 7-letnemu Leonu, ki ga je bolezen zaznamovala že ob rojstvu. Festival se je odvijal od nedelje 10. avgusta do petka 15. avgusta 2014 in postregel z bolj sproščenim, a toliko bolj simpatičnim programom. Zabave je bilo dovolj za vse generacije in okuse.
V nedeljo smo opazovali nastajanje čudovitih slik, ki so nastajale pod rokami umetnikov in jih nato v postavili na razstavo, ki sta jo z odličnim koncertom otvorila mlada glasbenika Samo in Barbara.

 

Med tednom so potekale otroške delavnice, kjer je dnevno okoli 30 razigranih otrok odkrivalo svojo kreativnost in ustvarjalo zanimive izdelke iz različnih materialov. Torkov večer se je odvijal v duhu računalniških igric, v sredo pa so si obiskovalci v kobariški kinodvorani ogledali film. V četrtek smo se družili ob igranju namiznega nogometa in tenisa, sledil pa je še koncert skupine SunSet, ki ga slabo vreme ni prestrašilo. V petek so nastopile lokalne glasbene skupine D'šups bend, The Indicals ter bend, ki so ga mladi glasbeniki oblikovali posebej za to priložnost – Marko in prijatelji.

 

Tekom tedna smo seveda poskrbeli tudi za športne navdušence. Uspešno smo izvedli turnir v paintballu, turnir v košarki pa smo morali zaradi slabega vremena odpovedati.

 

V sklopu festivala smo se poklonili tudi Franetu Milčinskemu – Ježku in ob 100-letnici njegovega rojstva odigrali njegovo otroško predstavo Zvezdica Zaspanka, ki pa si je niso ogledali le domačini temveč tudi turisti, tako da se lahko pohvalimo kar z mednarodno udeležbo.

 

Vsi sodelujoči na festivalu Fronta se zahvaljujemo vsem za vso podporo in za pripravljenost pomagati tako nam kot Leonu. Hvala vsem nastopajočim in vsem prostovoljcem na festivalu, ki so se v duhu dobrodelnost odpovedali honorarju.

 

Se vidimo na peti ofenzivi!

 

Tekst: Dijana Popit, Mkud Kobarid

Foto: arhiv Mkud Kobarid

Oglejte si tudi