Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vsakoletno srečanje Old Timerjev in SOTA (Vrhovi na radijskih valovih) radioamaterjev Slovenije

Vsakoletno srečanje Old Timerjev in SOTA (Vrhovi na radijskih valovih) radioamaterjev Slovenije, v Idrskem pri S52RR – Gostišče Jazbec, v organizaciji Radiokluba »Krn« Kobarid – S59DAJ, je tokrat potekalo v soboto, 24.oktobra 2015 v občini Kobarid. 

"Srečanje je bilo letos pri nas organizirano predvsem zaradi jubilejnega aktiviranja posebnega pozivnega znaka v spomin na 100. letnico 1.svetovne vojne v Posočju S5100WW, ki bo aktiven eno leto. S tem znakom bodo v tem letu delali posoški radioamaterji zveze po celem svetu, na vseh radioamaterskih frekvencah" je povedal Roman Jazbec.

Povabilu Radiokluba "Krn" Kobarid sta se odzvala in se srečanja udeležila tudi župan Občine Kobarid Robert Kavčič in poveljnik Civilne zaščite Občine Kobarid Marko Lavrenčič.

Na srečanju so bila podeljena odličja za 25. in 50. letno aktivnost v radioamaterski slovenski organizaciji. Podeljena je bila tudi plaketa ZRS, našemu primorskemu starosti radioamatrske aktivnosti, predvsem na področju amaterske TV in mikrovalov, Alojzu Poberaju S51JN. 

Oglejte si tudi