Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Tradicionalna spominska slovesnost na kostnici

V soboto, 25. oktobra, je na kostnici nad Kobaridom, potekala tradicionalna spominska slovesnost, ki jo je ob 97. obletnici kobariške bitke ter v spomin na padle med prvo svetovno vojno, organiziralo Veleposlaništvo Italijanske republike v Republiki Sloveniji.

 

Zbrane sta nagovorila veleposlanica Italijanske republike v Republiki Sloveniji Rossella Franchini Sherifis in državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak. Skupaj z delegacijo sta se poklonila padlim in položila venca k italijanski kostnici.

 

Padlim so se poklonili in položili vence tudi številni predstavniki italijanskih in slovenskih oblasti in društev. Med njimi tudi županja Občine Kobarid Darja Hauptman in župan Občine Čedad Stefano Balloch.

 

Spominska slovesnost se je nadaljevala na kobariškem pokopališču, kjer so se zbrani poklonili padlim borcem NOB v Kobaridu in k spomeniku položili vence. Zbrane je nagovoril načelnik Upravne enote Tolmin Zdravko Likar. 


Sobotno popoldne se je nadaljevalo v Kobariškem muzeju, kjer je potekala prireditev Dan muzeja z odprtjem razstave "Take vojne si nismo predstavljali"

Zbrane sta pozdravila in nagovorila direktor Kobariškega muzeja Jože Šerbec in županja Občine Kobarid Darja Hauptman ter slavnostno besedo predala  slavnostni govornici podpredsednici Nacionalnega odbora za obeleževanje 100-letnic 1. svetovne vojne (2014–2018) dr. Petri Svoljšak. 

 

 

Oglejte si tudi