Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje nekdanjih miličnikov Milice Kobarid

V soboto, 13. maja 2017,  25. let po sklepu Vlade o ukinitvi oz. preimenovanju Milice v Policijo, so se v Kobaridu srečali nekdanji miličniki oddelka Milice Kobarid. Pred nekdanjo stavbo oddelka Milice Kobarid na Gregorčičevi ulici v Kobaridu je oseminštirideset nekdanjih miličnikov pozdravil župan Občine Kobarid Robert Kavčič.

"Med prisotnimi, ki so prispeki tako rekoč iz cele Slovenje,  sta bila tako miličnika nekdanjega oddelka Milice v Breginju, ki sta kasneje z delom  nadaljevala v Kobaridu, prva miličnica na oddelku, kot tudi vodstveni delavci, miličniki in ostalo osebje, ki je v Kobaridu službovalo od leta 1969 naprej, pa do zadnje generacije kadetov, ki so prispeli v Kobarid tik pred slovensko vojno" je po srečanju povedal pobudnik in organizator srečanja, nekdanji miličnik Alojzij Mohorčič - Hanzek, ki je bil nad pozitivnim odzivom in obiskom kolegov miličnikov zelo zadovoljen. 

Popoldansko prijetno druženje z obujanjem spominov so zbrani nadaljevali v prostorih KS Idrsko - Mlinsko. Ob zaključku srečanja so zbrani sklenili, da se v Kobaridu ponovno srečajo prihodnje leto. 

Oglejte si tudi