Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Slovesnost ob dnevu državnosti

Na predvečer 25. obletnice države smo vse tri Posoške občine skupaj z veteranskima organizacijama OZVVS Gornje Posočje in društvom Sever-pododbor Tolmin, organizirale svečano slovesnost.
Ob obletnici slovenske osamosvojitve vsako leto pripravimo spominsko slovesnost v drugi občini, letos je prišla na vrsto občina Tolmin. Praznovanje dneva državnosti, ki ga je pripravilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornje Posočje, Društvo veteranov "Sever" severne Primorske - pododbor Tolmin ter Občine Bovec, Kobarid in Tolmin, se je začelo s prihodom praporščakov in praporjev na prizorišče in slovensko himno, ki jo je zapel MePZ Justin Kogoj Dolenja Trebuša.

 

Na slovesnosti so bili ob drugih visokih gostih prisotni tudi vsi župan Občine Kobarid Robert Kavčič
župan Občine Bovec Valter Mlekuž in župan ObčineTolmin Uroš Brežan.

Sledila je podelitev priznanj, med katerimi so srebrni znak Zveze veteranov vojne za Slovenijo prejele tudi Posoške občine, za uspešno sodelovanje in pomoč pri razvijanju in krepitvi ZVVS in OZVVS, za donacije in druge zasluge. V imenu Občine Kobarid je priznanje prevzel župan Robert Kavčič

Po pozdravu domačega župana Uroša Brežana in predsednika OZVVS Metoda Cirila Lebana je zbranim spregovoril slavnostni govornik, predsednik ZVVS generalmajor v.p. Ladislav Lipič, nato pa smo se prepustili kulturnemu programu z video predstavitvijo in pričevanji nekaterih udeležencev osamosvojitvene vojne.

Slovesnost sta v celoto povezala Špela Mrak in Matej Kavčič, ob MePZ Justin Kogoj Dolenja Trebuša pa so kulturni program zaokrožili še solistka Špela Ivančič in na koncu glasbena skupina D`šups.

Po končanem slovesnem delu je pred kinogledališčem sledila še dobrota iz vojaškega lonca s prijetnim druženjem. 


Povzeto po tekstu Milana Štulca
Foto: Katarina Ipavec  

Oglejte si tudi