Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Predaja aparata za klic v sili občanki Kobarida

Na Občini Kobarid posvečamo posebno pozornost starejšim občanom, saj jim želimo olajšati in polepšati jesen življenja. Aktivnim starejšim osebam omogočamo vključitev v razne programe za starejše z različnimi vsebinami in v vsakdanje življenje. Občanom, ki potrebujejo pomoč na domu ali drugo oskrbo, pa v proračunu zagotavljamo določena sredstva za pokritje stroškov dela strokovnih služb.

Tudi v občini Kobarid veliko starejših jesen svojega življenja preživlja doma, v domači oskrbi. Del dneva preživijo sami in mnogokrat se znajdejo v situaciji ko potrebujejo pomoč, kot jo ponuja aparat za klic na pomoč v sili. Zato smo se pobude podjetja Lunatel, da eni osebi iz občine Kobarid, v brezplačno uporabo preda omenjeni aparat, razveselili in jo sprejeli. Na Občini Kobarid smo stopili v stik s pristojnimi službami in skupaj poiskali osebo, ki bi ji ta pomoč olajšala vsakdan.

V sredo, 10.maja, je župan Občine Kobarid Robert Kavčič v družbi predstavnice podjetja Lunatel Gabrijele Ohojak in svetovalke za negospodarstvo Občine Kobarid Tanje Skočir, občanki Vesni predal aparat za klic na pomoč v sili.

Ob predaji se je župan zahvalil predstavnici podjetja za sodelovanje in humano odločitev, da pomagajo ljudem, ki tovrstno pomoč potrebujejo. Uporabnici Vesni pa zaželel, da bi ji predani aparat dobro služil in ji zagotavljal varno ter brezskrbno življenje.

Občanka Vesna se je pomoči razveselila in jo z veseljem sprejela. Na dan predaje je aparat v družbi predstavnice podjetja testirala. Pritisnila je na gumb naprave, ki jo ima okoli vratu in prijazna sodelavka na drugi strani ji je ponudila pomoč. Aparat ni namenjen le klicu v sili temveč tudi pogovoru, obveščanju najbližjih v nujnih primerih, posredovanju informacij,… Osebje je na voljo 24 ur na dan, 365 dni v letu.   

Oglejte si tudi