Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Od paše do sira

V mesecu, ko nas obiskujejo dobri možje z darili in lepimi željami, se je za prijatelje Mlekarne Planike Kobarid zgodil lep Miklavžev večer.
V petek 6. decembra je kolektiv Mlekarne Planika nagradil zveste kupce Marketa Planika z Miklavževim popustom, v prostorih nad muzejem, pa pripravil prazničen večer z  razstavo fotografij »Od paše do sira«.

 

Direktorica Anka Lipušček Miklavič, je nagovorila številne obiskovalce prireditve in izrazila željo za nadaljevanje že tradicionalnih dobrih odnosov s  kupci in porabniki proizvodov Mlekarne. Sledil je kratki nagovor županje Darje Hauptman, ki je  izdelavo razstavljenih eksponatov tudi podprla.

 

Avtor razstave in fotografij Pavel Četrtič je navzoče popeljal skozi razstavo, ki predstavlja dela in opravila lastnikov mlečne živine danes in v preteklosti.Fotografije prikazujejo postopek pridelave, od cvetočega travnika, paše do dišečega planinskega sira. Razstavljene fotografije  bodo na ogled do nove pašne sezone. 

Brigita Berginc je čutno prebrala zgodbo avtorja PaČ z naslovom: »V nedeljo popoldne«.

Nepozaben spektaktel pestrega večera je z zvončki izvedel Marjan Novak iz Vranskega.

Člani mešanega pevskega zbora »Sveti Anton« so pod vodstvom Mateja Kavčiča  s svojimi blago zvočnimi glasovi goste večera zapeli posebej za ta večer pripravljene pesmi in dali večeru občutek popolnosti.

Z  izbranimi besedami je domače prijetno vzdušje ustvarila voditeljica programa Urška Miklavič.

 

Pavel Četrtič

 

Oglejte si tudi