Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Obnovljeno vojaško korito med Starim selom in Sužidom

Domačin Vojko Hobič je z obnovitvijo vojaškega korita med Starim selom in Sužidom obeležil 100-letnice prve svetovne vojne.
V četrtek, 5. junija 2014, se je ob obnovljenem vojaškem koritu med Starim selom in Sužidom zbralo veliko število domačinov iz Starega sela, Robiča, Kreda, Sužida, Kobarida in drugih krajev.  Pozdravila jih je županja Občine Kobarid Darja Hauptman, predsednik Turističnega društva Staro selo Franc Jeriha in Vojko Hobič, ki je vojaško korito obnovil. “Po uspešni obnovi korita v Kobaridu (Pot na Gradič) sem si za izziv izbral obnovo vojaškega korita iz časa 1. svetovne vojne in ponovno mi je, z malo dobre volje in razmeroma nizkimi finančnimi sredstvi, uspelo doseči zastavljen cilj” je z nasmehom na obrazu povedal Vojko Hobič in tako z 80 urami svojega prostovoljnega dela obeležil 100-letnice prve svetovne vojne.

 

Obiskovalci otvoritve so prisluhnili kulturnemu programu domačink,  Ede Sok in Danjele Skočir, ki sta  v narečju predstavili železnico – trenino, o ljudeh ki so jo uporabljali in dogodkih povezanih z njo. Prisluhnili smo ubrani pesmi, ki je ob harmonikarski spremljavi godca iz Benečije Gabriela Domenisa navdušila občinstvo. Uradnemu delu otvoritve je sledilo prijetno druženje, kateremu so z gostoljubnostjo svoj pečat dali domačini.

 

Vojaško korito je sedaj urejeno in predstavlja eno izmed prijetnih postaj na pešpoti in kolesarski poti med Starim selom in Sužidom.       

 

Oglejte si tudi