Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Novoletni čas v Krajevni skupnosti Borjana - Podbela

Krajevna skupnost Borjana Podbela vsa leta v novoletnem času posveča posebno pozornost najmlajšim krajanom in starejšim nad 80 let. Slednje obiščejo člani Sveta KS, najmlajše pa dedek Mraz.
Na sestanku v zvezi s pripravo  novoletne prireditve je bila izražena želja, da se v krajevni skupnosti organizira novoletna delavnica - izdelovanje novoletnh voščilnic. Skupaj s Turističnim društvom Nadiža Podbela in Razvojnim društvom Breginjski kot je organizacijo delavnice prevzela domača krajevna skupnost.

 

Delavnica je bila izvedena v soboto, 13. decembra,  v prostorih KS v Podbeli. Vodila pa jo je domačinka Miranda Lesjak, diplomirana delovna terapevtka. Povabilu se je odzvalo veliko vaščank Borjane in Podbele, od osnovnošolk, mladih mamic do študentk in upokojenk in nastala je serija  zanimivih voščilnic, preko katerih bodo novoletne želje voščile Krajevna skupnost Borjana Podbela, Turistično društvo Nadiža Podbela in Razvojno društvo Breginjski kot.

 

Tako kot vsa leta bo naše otroke tudi letos obiskal dedek Mraz.  Ker se je število otrok v zadnjih letih povečalo smo obisk dedka Mraza letos preselili v Gostilno Lavrenčič v Borjani. Pričakujemo ga v nedeljo, 28. decembra, ob 18. uri. Otroci in mladinci že pripravljajo spremljajoči kulturni program, ki bo razveselil vse obiskovalce in verjamemo tudi dedka Mraza.

 

Danica Hrast

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi