Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Dogajanje v okviru prazničnega meseca

Praznik občine Kobarid je 15. oktober, rojstni dan pesnika Simona Gregorčiča.
Tudi letos se bo v okviru prazničnega občinskega meseca veliko dogajalo. Bogat program skozi cel mesec ponuja dogodke za vse generacije in okuse. Od gledališča, koncertov, predavanj, literarnih večerov, pohodov, razstav,...

Že danes, 1. oktobra, vabljeni v Zeleno hišo Kobarid, na PREDAVANJE IN FILM ODLOČNOST, Luka Lindiča, najuspešnejšega slovenskega alpinista leta 2009. Dogajanje se bo nadaljevalo v petek zvečer, ko bodo na vrsto prišli ljubitelji gledališča in športa. Ob 20. uri bo v kobariškem Kulturnem domu  GLEDALIŠKA KOMEDIJA GUGALNIK v izvedbi gledališke skupine Globočak Kambreško. Gledališko komedijo vam ob občinskem prazniku podarja Občina Kobarid. Športni navdušenci si boste lahko ogledali NOGOMETNO TEKMO V MALEM NOGOMETU med KMN Oplast Kobarid in FC Litija.

Sobotni dan bo namenjen kulinariki in umetnosti. Na kobariškem trgu bo potekal JESTIVAL OKUSOV IN UMETNOSTI, ki bo postregel z bogato ponudbo lokalnih dobrot, umetnostjo in kulturo. Prireditev se bo odvijala na različnih lokacijah na kobariškem trgu in pod šotorom. Izvedena bo tudi v primeru dežja.
Ob 9. uri se bodo v okviru FESTIVALA POHODNIŠTVA na pot po Gregorčičevi učni poti podali pohodniki, ob 11. uri pa kolesarji v okviru 40. tradicionalnega vzpona v Drežniške Ravne.

Pestro dogajanje se bo nadaljevalo že v nedeljo z ZAKLJUČKOM FESTIVALA POHODNIŠTVA in skozi ves oktober z dogodki za vse generacije in okuse, ki so objavljeni na spletni strani Občine Kobarid, www.kobarid.si

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku, Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Kobarid s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj, bo v petek, 16. oktobra, ob 18. uri, v Kulturnem domu Kobarid. 

 

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Povezave

www.jestival.si/

Oglejte si tudi