Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Majske aktivnosti Večgeneracijskega centra Goriške v Kobaridu

Večgeneracijski center Goriške, ki deluje v Kobaridu vas vabi na majske aktivnosti:

Ponedeljek, 15.5. ob 9:00

Pohod za ohranjanje psihofizičnega zdravja starejših: POHOD PO GAMSOVI KROŽNI POTI

Vsebina: Pot nas bo peljala mimo nekdanjih mlinov in se nadaljevala po trasi stare poti, ki je nekoč povezovala Mlinsko in Idrsko s Svinom in Sužidom.  Pred Svinom prečkamo potok in se spustimo do slapu Svino… Zbirno mesto: pred gasilskim domom v Kobaridu.

 

Četrtek, 18.5.  ob 10:00

Pohod za ohranjanje psihofizičnega zdravja starejših: POHOD PO DALJŠI KOBARIŠKO ZGODOVINSKI POTI  Vsebina: Kobariška zgodovinska pot povezuje kraje v okolici Kobarida, kjer so pomembni zgodovinski, kulturni in naravni spomeniki. Dolga je pet kilometrov. Zbirno mesto: Kobariški Muzej.

 

Petek, 26.5. ob 9:00

Delavnica: VRTNA DEKORACIJA  Vsebina: Predstavljenih bo nekaj idej, kako okrasiti vrt z malo domišljije, naravnih materialov in stvari, ki nam morda ležijo po hiši. Pobarvali bomo kamenje, okrasili oz. pobarvali bomo lončene ločke ... Lokacija: Dom Andreja Manfreda (mala sejna soba).

 

Sreda, 31.5. ob 9:00

Delavnica: ZELIŠČA IN NJIHOVA UPORABA Vsebina: O uporabnosti zelišč v vsakdanjem življenju, nabiranju, pridelavi, sušenju, skladiščenju, zdravljenju z zelišči, pripravkih za rastlinske bolezni Lokacija: Dom Andreja Manfreda (mala sejna soba).

 

Sreda, 31.5. ob 19:00

Delavnica: METODA USTVARJANJA FRAKTALNIH RISB  Vsebina: Risanje fraktalov je umeščeno v t.i. vibracijsko medicino, ki vključuje zdravljenje z barvami in svetlobo. Obenem je to tudi oblika umetnostne terapije, kjer risbe nastajajo miže in intuitivno s pomočjo spontano izbranih barv. Delavnico bo izvedla Nika Munih, učenka utemeljiteljice fraktalne metode T. Polujahtove. Lokacija: Dom Andreja Manfreda

 

Središče Večgeneracijskega centra Goriške je v Kobaridu v mali sejni sobi Doma Andreja Manfrede. Središče je namenjeno  neformalnemu  srečevanju, informiranju  ter delavnicam in bo v marcu uporabnikom na voljo ob sredah ali petkih in sicer  za mesec maj; 3.5, 26.5 in 31.5, med  7.00 in 15.00 uro. Informiranje in neformalno srečevanje VGC za Kobarid bo na dan 12.5 in 17.5 tokrat izjemoma potekalo na Posoškem razvojnem centru v Tolminu.

Udeležbo na aktivnostih nujno potrdite na ursa.cimzar@prc.si ali 040 655 908.

Lepo vabljeni!



Oglejte si tudi