Obiskovalci Kobarida so si tekom celega dne na številnih stojnicah lahko ogledali in kupili lokalne izdelke in pridelke ter okusili lokalno hrano, pivo in kavo. Seveda pa ni manjkalo niti morskih dobrot kobariških restavracij poznanih po odlični morski kuhinji. Na številnih stojnicah se je bahal tradicionalni kobariški štrukelj, ki je bil tudi letos zvezda Jestivala.
V popoldanskem delu festivala so potekale ustvarjalne delavnice, ljubitelji nabiranja samoniklih rastlin so se z Dariom Cortesejem odpravili na kobariško blato in ob koncu izleta iz njih pripravili jedi ter prisluhnili njegovemu predavanju z naslovom »Hrana kot zdravilo«. O domači lekarni ter zeliščni turistični ponudbi sta spregovorila zeliščar Lado Tuta in lastnica zeliščnih sob Vesna Velišček. Sledil je prijeten klepet s sirarji, ogled razstave in degustacija »Valovanje« priznane oblikovalke Tanje Pak in vrhunske kuharske mojstrice Ane Roš, ki je z obiskovalci delila svojo zgodbo o delu in življenju ter snemanju Netflixovega dokumentarnega filma iz serije Chef s Table. Dokumentarni film je bil na ogled v Zeleni hiši.
Na različnih lokacijah v samem centru kraja so potekale degustacije in ocenjevanje jedi - V Hiši Polonka so obiskovalci poskusili in ocenjevali sire iz doline Soče, v restavraciji Kotlar slovenska vina in soško postrv ter druge sladkovodne ribe, v Hotelu Hvala – restavraciji Topli val pa domače marmelade. Obiskovalci so lahko poskusili lokalno pivo 1713, lokalno kavo Coronini in žganja ter likerje Krucefix.
V popoldanskem delu programa so obiskovalce z gledališko predstavo Ne klič hudiča nasmejali člani Kulturnega društva Gorenj konc. Jestivalski večerni program sta z ljudskimi in avtorskimi pesmimi obogatila Bogdana Herman in Jure Tori, s koncertom pa zaključila Janez Dovč in Boštjan Gombač.
Vabljeni k ogledu foto utrinkov.