Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Adventni venčki krasijo domove

Adventni čas je tu, zato je bil zadnji četrtek v novembru kot nalašč za že drugo medgeneracijsko delavnico v mesecu, ki smo jo posvetili Izdelovanju adventnih venčkov. Delavnico je vodila gospa Damjana Skubin iz cvetličarne Marsa iz Kobarida.

 

Delavnico je obiskalo veliko mladih in mladih po srcu, tako, da je bilo v Zeleni hiši ponovno zaznati prijetno medgeneracijsko druženje. Damjana nam je predstavila letošnje modne trende, ki so usmerjeni v minimalizem - uporaba  ene vrste materiala, uporaba lesa, struktur in raznih krivulj, kateremu dodamo že uporabljene materiale (blago, preja, gumbi..) živih barv.

Seveda pa ne moremo mimo večne klasike - rdečo zelene verzije.  Še vedno pa tudi pri okraševanju velja – manj je več.

 

V prijetnem vzdušju so v dobrih dveh urah nastali čudoviti, tako trendovski kot klasični venčki, ki smo jih udeleženci odnesli domov in bodo v prazničnem času krasili družinsko mizo.  

 

Medgeneracijski center Kobarid s svojim delom nadaljuje in vas tudi v letu 2014 pričakuje na medgeneracijskih druženjih.

 

''Kakovost življenja pomeni zadovoljstvo. Zadovoljni smo, če smo dobri do sebe in do drugih – tudi če je vmes tisoče kilometrov in generacij.''

 

Za MGC

Danijela Volarič

Oglejte si tudi