Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Čistilna akcija Očistimo Kobariško

Po zgledu vsakoletnih akcij bomo tudi letos v občini Kobarid organizirali prostovoljno čistilno akcijo Očistimo Kobariško 2016, katere namen ni samo čiščenje okolice ampak tudi ozaveščanje ljudi o ravnanju z odpadki. Čistilna akcija bo potekala v soboto, 2. aprila 2016, od 9. do 14. ure. K sodelovanju vabimo prostovoljce, ki bodo čistili okolico svojega domačega kraja.

Pridružite se tudi vi – SKUPAJ zmoremo več!

 

Vzporedno z akcijo bomo v sodelovanju z podjetjem Avtotransporti Kastelec, koncesionarjem za izvajanje gospodarske javne službe ravnanja z izrabljenimi motornimi vozili na območju Občine Kobarid izvedli tudi akcijo »Očistimo kobariško izrabljenih, odsluženih in zapuščenih vozil«.

 

Krajevne skupnosti naprošamo, da do četrtka, 31. marca 2016, sporočijo lokacije izrabljenih, odsluženih in zapuščenih motornih vozil na elektronski naslov: redarstvo@kobarid.si ali tel.št. 041 728 613 (Janko Volarič).

 

V sklopu letošnje čistilne akcije  Očistimo Kobariško 2016 divjih odlagališč  ne bomo čistili. Osredotočili se bomo predvsem na razpršene komunalne odpadke po posameznih krajih, na sprehajalne poti in bregove rek. Odpadke v vodotokih bodo pobirali za to usposobljeni prostovoljci – kajakaši, raftarji in ribiči.

 

Vsi udeleženci čistilne akcije bodo s strani organizatorja prejeli vrečke za ločeno zbiranje odpadkov. Za rokavice in varnost pa poskrbi vsak sam.

 

Pridružite se nam, saj resnično delamo in želimo, da bodo naši kraji in smaragdna reka čisti!

 

Dodatne informacije:

 

OBČINA KOBARID

Janko Volarič

T: 041 728 613

E: redarstvo@kobarid.si

Oglejte si tudi