Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Posoški občinski sveti sprejeli skupni Odlok in Pravilnik o režimu na reki Soči

V torek, 2. septembra,  je bil na skupni seji občinskih svetov posoških občin sprejet Odlok o določitvi plovbnega režima na reki Soči in Koritnici in Pravilnik o načinu in pogojih vzdrževanja plovbnega območja in upravljanja vstopno izstopnih mest.

 

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je po lanskih tragičnih nesrečah naložilo vsem trem posoškim občinam, da v 90 dneh uskladijo svoje odloke z Zakonom o plovbi po celinskih vodah in sprejmejo skupen odlok. Junija 2013 je bila imenovana delovna skupina, ki je pod vodstvom bovškega župana in v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom ter pravnim strokovnjakom pripravila osnutek odloka, ki je bil novembra poslan na ministrstvo. Po daljših presojah in pripombah ga je ministrstvo zavrnilo in sledila so usklajevanja in dodatna pojasnjevanja.

 

Imenovana delovna skupina je skladno s pripombami ministrstva uskladila predlog odloka, ki so ga v prvem branju potrdile vse tri posoške občine. 

 

Občinski svetniki občin Bovec, Kobarid in Tolmin so na skupni seji odlok v drugem branju, skupaj z amandmajem k 20.členu potrdili, pri pravilniku pa je prišlo do sprememb v 19. členu, kar je privedlo do podrobnejše razprave na skupni seji. Svetniki so na 19. in 20. člen pravilnika vložili amandma in Pravilnik o načinu in pogojih vzdrževanja plovbnega območja in upravljanja vstopno izstopnih mest s sprejetima amandmajema potrdili.

 

Občinski svet Občine Kobarid je sejo nadaljeval in razpravljal ter sklepal o predlogih Komisije za podeljevanje nagrad in priznanj Občine Kobarid in o predlogu sklepa o delni povrnitvi stroškov volilne kampanje za lokalne volitve v Občini Kobarid.

Oglejte si tudi