Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

9. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V četrtek, 22. oktobra 2015, je potekala 9. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid. Občinski svetniki so obravnanali predlog drugega rebalansa Proračuna Občine Kobarid za leto 2015 in ga potrdili ter s tem omogočili nadajevanje realizacije zastavljenih ciljev tega leta.

V nadaljevanju so obravnavali Odlok o spremembah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin. Spremembe odloka so potrebne zaradi neskladnosti odloka s trenutno veljavno zakonodajo. Občinski svetniki so, po predstavitvi vseh sprememb s strani direktorice knjižnice gospe Jožice Štendler, sprejeli odlok s spremembami in predlogi statutarno pravne komisije in občinske uprave Občine Kobarid v prvem branju. Odlok o spremembah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin obravnavajo vse tri ustanoviteljice, Občina Kobarid, Bovec in Tolmin. 

Zaradi prejete odstopne izjave Ivana Ručne, člana Odbora za turizem in šport in Bruna Grosarja, člana Nadzornega odbora Občine Kobarid je Občina Kobarid objavila javni poziv za zbiranje predlogov kandidatov. Občinski svet Občine Kobarid je na 9. seji sprejel sklep o prenehanju mandata omenjenima članoma ter imenoval nova člana in sicer Vanesso Marcola za članico Odbora za turizem in šport ter Darka Gregorčiča za člana Nadzornega odbora Občine Kobarid.

Javni zavod Triglavski narodni park je Občino Kobarid zaprosil za imenovanje novega predstavnika iz lokalne skupnosti Kobarid v svet javnega zavoda Triglavski narodni park za obdobje 20145-2019,  saj se mandat sedanjim članov izteče 14. decembra 2015. Javni poziv je bil odprt do 20. oktobra 2015. Do omenjenega datuma ni prispel noben predlog, zato je občinski svet sprejel sklep, da Občina Kobarid javni poziv ponovi. 

Svetniki so potrdili odvzem statusa javnega dobra v k.o. Drežnica in se seznanili s sprejetem Poslovniku Nadzornega odbora Občine Kobarid.

Oglejte si tudi