Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

6. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

Konec meseca junija so se na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Kobarid sestali občinski svetniki. Po potrditvi dnevnega reda in zapisnika 5. redne seje ter seznanitvi z realizacijo sklepov 5. seje, so občinski svetniki prešli na 2. točko dnevnega reda. Obravnavali in sklepali so o predlogu Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu OPN Kobarid ter ga sprejeli. S tem so omogočili širitev kampa Koren v velikosti cca. 4500 m2 z gradnjo več objektov - večnamenskega prostora in welnes centra, ipd. za potrebe dejavnosti turizma.

 

Nadaljevali so z obravnavo in sklepanjem o predlogu Odloka o spremembi Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Kobarid. Predlogu sprejema Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Kobarid je botrovala sprememba načina zagotavljanja posameznih gospodarskih javnih služb, katerih izvajanje zagotavlja Občina Kobarid preko režijskega obrata. S sprejetjem Odloka o spremembi Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Kobarid se kot bistvena novost dodaja registracija režijskega obrata za izvajanje vzdrževanja in obratovanja parkirnih prostorov in urejenih dostopnih mest, kar je v okviru spremljajočih storitvenih dejavnosti v kopenskem prometu, s čimer se vzpostavlja možnost upravljanja s parkirnimi prostori oziroma urejenimi dostopnimi mesti. Sprejem odloka je potreben, saj je z uvedbo parkomatov ob Nadiži in v Zaročišču upravljanje z njimi prevzela občinska uprava neposredno. Občinski svetniki so odlok sprejeli.

 

Občinski svetniki so v nadaljevanju seje obravnavali in sklepali o predlogu Odloka o spremembi Odloka o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kobarid. Komisija za podeljevanje nagrad in priznanj je temeljito pregledala veljavni odlok, določene člene odloka vsebinsko definirala in občinskemu svetu predlagala dve bistveni spremembi in sicer, da se število priznanj zniža iz tri na dve ter, da se pri denarnih nagradah omeji vrednost posamezne nagrade na 500 evrov neto. Občinski svetniki so predlog sprejeli. V mesecu juliju bo razpis za nagrade in priznanja Občine Kobarid za leto 2015 objavljen na spletni strani občine Kobarid.

 

Gostinski obrati v naselju Kobarid uporabljajo javno površino za opravljanje gostinske dejavnosti na letnih vrtovih gostinskih obratov v skupni izmeri 123,85 m2, medtem, ko gostinski obrati izven naselja Kobarid zaenkrat javnih površin ne uporabljajo za ta namen. Cilj Občine Kobarid je spodbujanje izvajanja gostinske dejavnosti na letnih vrtovih gostinskih obratov v obdobju celega leta, zato je občinski svet sprejel predlagani sklep, ki spodbuja gostinsko dejavnost tudi izven turistične sezone z uskladitvijo cene najemnin glede na primerljivo ceno v preostalih dveh Posoških občinah.

 

V nadaljevanju so svetniki sklepali o višini enkratne denarne pomoči za novorojence za leto 2015 in sprejeli, da se upravičencu do enkratne denarne pomoči za novorojence tudi v bodoče dodeli znesek v višini 200 evrov na novorojenca.

 

Obravnavali in sklepali so tudi o prejeti prošnji gospodarske službe Medicus partner d.o.o. za znižanje najemnine za poslovne prostore v Zdravstveni postaji Kobarid ter potrdili urnik fizioterapije Tolmin, ki jo koristijo tudi občani Občine Kobarid. Občinski svet je soglašal s predlaganim urnikom fizioterapije ZD Tolmin, in sicer:  ponedeljek, torek, sreda in četrtek od 7. do 20. ure, petek od 7. do 15. ure.

 

Občinski svetniki so se seznanili s Poslovnim poročilom javnega zavoda OŠ Kobarid in javnega zavoda LTO Sotočje, ki pa se bo nadaljevalo na julijski seji.

 

Direktorica Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin Jožica Štendler je svetnikom predstavila Strateški načrt Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin za obdobje 2015-2020. Občinski svet je sicer podal pozitivno mnenje, vendar se bo o posameznih ukrepih odločal sproti, skladno s finančnimi zmožnostmi občine.

 

Sledile so premoženjskopravne zadeve - odvzem statusa javnega dobra v k.o. Kred, k.o. Borjana in k.o. Staro selo ter seznanitev sveta s povzetkom regijskega izvedbenega načrta na področju socialnega varstva za obdobje 2014-2016.

 

Pod točko razno je župan občinske svetnike seznanil z odškodnino Agrarne skupnosti Drežnica, pašne skupnosti Magozd,  v višini 3.000 evrov, ki se nanaša na pridobitev soglasja za izvedbo Soške poti. S plačilom zahtevanega se občinski svet ni strinjal.

 

Občinski svetniki se bodo ponovno sestali na 7. redni seji, ki bo v drugi polovici julija 2015.

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi