Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

24. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V torek, 19. novembra 2013 so na 24. redni seji Občinskega sveta Občine Kobarid  občinski svetniki Občine Kobarid obravnavali ter sklepali o Odloku o Občinskem prostorskem načrtu OPN Občine Kobarid, o predlogu in Odloku rebalansa – 2 proračuna Občine Kobarid, o podelitvi soglasja k neodplačani pridobitvi premoženja in o predlogu spremembe Poslovnika Občinskega sveta Občine Kobarid.

 

Odlok o občinskem prostorskem načrtu OPN Občine Kobarid se je pričel pripravljati že v letu 2009 z delavnicami po krajevnih skupnostih, nadaljeval z javnimi razgrnitvami osnutkov in v končni fazi z usklajevanji na raznih ministrstvih. Pripravo sta vodila svetovalec za okolje in prostor Marko Lavrenčič in Rafael Bizjak iz Idrije, ki sta ga na seji tudi predstavila. Povedala sta, da smo si na občini prizadevali pripraviti načrt, ki bi ob upoštevanju velikega števila omejitev - predvsem zaradi velikega števila varovanih območij - v kar največji možni meri dopuščal nadaljnje posege v prostor tako na področju zasebnih gradenj, širitvi proizvodnih dejavnosti in vzpostavljanju turistično rekreacijske infrastrukture. Po podrobni predstavitvi in raznoliki razpravi so svetniki  Odlok o prostorskem načrtu OPN Občine Kobarid v drugi obravnavi sprejeli.

 

Rebalans Proračuna Občine Kobarid je bil potreben predvsem zaradi prenosa nekaterih večjih investicij - gradnja novega vrtca in glasbene šole - v prihodnje leto. Svetniki so bili obveščeni, da je proračun tudi po drugem rebalansu z 4.981.000 evrov prihodkov in 5.270.000 evrov odhodkov izravnan in po razpravi predlog sprejeli.

 

Svetniki so sprejeli tudi soglasje k neodplačani pridobitvi premoženja ter o predlogu spremembe Poslovnika Občinskega sveta Občine Kobarid.

Oglejte si tudi