Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

17. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V sredo, 26. oktobra 2016, je potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid.

 

Občinski svetniki so sprejeli rebalans Proračuna Občine Kobarid za leto 2016 in potrdili predlog Odloka o dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu OPN.

V nadaljevanju seje so se svetniki seznanili s predlogom Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o oskrbi s pitno vodo v Občini Kobarid. V prvi obravnavi so spremembo odloka potrdili in rok za priključitev na obračunski vodomer oziroma zaračunavanje pavšalne mesečne porabe po določbi 4. člena tega odloka, preložili za tri leta. To pomeni, da bodo morali biti s 1. 1. 2020 na obračunski vodomer fizično priključeni vsi uporabniki, razen tisti, ki bodo to izrecno odklonili. 

 

Na seji je bil potrjen načrt upravljanja kulturnega spomenika lokalnega pomena Nježina hiša v Jevščku, ki je v lasti občine. Sprejeti načrt upravljanja velja za obdobje petih let in poleg tekočega vzdrževanja, večjih posegov ne predvideva, razen ureditev parkirnih mest, sanitarij, pitne vode in okolice objekta. 

 
Zaradi nezdružljivosti funkcije občinskega funkcionarja (svetnika) s članstvom v svetu zavoda PRC, sta dosedanja člana sveta zavoda podala odstopno izjavo. Občinski svet se je z odstopnima izjavama seznanil in na podlagi predloga Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja imenoval nadomestna člana sveta zavoda PRC. 

Občinski svet je dosedanji direktorici Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin Jožici Štendler izdal soglasje k imenovanju za nov mandat na mestu direktorice. 

Svetniki so se seznanili z dokončnimi poročili opravljenega nadzora Nadzornega odbora Občine Kobarid ter obravnavali in potrdili statutarno pravne zadeve. 

 

Oglejte si tudi