Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Regijska štabna vaja "Potres Posočje 2017"

V petek, 19. maja 2017, je potekala regijska štabna vaja Potres Posočje 2017, ki je bila pripravljena na osnovi sklepa Vlade Republike Slovenije. Organizirala jo je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje Izpostava Nova Gorica, sodelovali pa so poveljniki in štabi Civilne zaščite severno primorske regije.
Namen vaje je bil, da se preveri vodenje in operativno delovanje štabov Civilne zaščite in njihovih poveljnikov, namestnikov, članov ter podpornih služb.

Vaja je bila pripravljena na podlagi predpostavke, da je v zgodnjih jutranjih urah na območju severozahodne Slovenije prišlo do močnega potresa  z lokalno magnitudo 6,2, z žariščem v tolminskem hribovju,  9 kilometrov pod površjem, s trajanjem 10 sekund. Potres so občutili v celotni Sloveniji, prizadete so bile predvsem občine Kobarid, Bovec in Tolmin. Prekinjene so bile telefonske zveze, nekatere ceste so bile neprevozne.

 

Štab Civilne zaščite Občine Kobarid je skupaj s podporno službo aktivno sodeloval na vaji in uspešno izvedel vse potrebne aktivnosti, ki mu jih je na podlagi situacij in dogodkov ob potresu posredoval regijski štab.

Vaje se je udeležil tudi kobariški župan Robert Kavčič, ki je bil s strani poveljnika štaba Civilne zaščite Marka Lavrenčiča seznanjen s stanjem na terenu in delovanjem štaba. Nad strokovnim pristopom in usposobljenostjo članov štaba ter podporne službe je bil vidno zadovoljen.  

Inšpektorja za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami sta tekom dopoldneva obiskala tudi štab Civilne zaščite Občine Kobarid. Na podlagi videnega bosta pripravila poročilo o uspešnosti delovanja in pripomogla k izboljšanju dela štaba v prihodnje.  

 

Oglejte si tudi