Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Lada v dežju in vetru

Literarni recital ljubezenske poezije članov in članic KD PoBeRe

Viharništvo s poudarjanjem burnih čustev, strasti in svobodne volje posameznika je zaznamovalo pred romantično obdobje v zgodovini književnosti , viharno vreme 9. novembra pa večer ljubezenske poezije, ki smo ga že tretje leto zapored poimenovali po Ladi, boginji lepote in ljubezni.

 

To »pred romantično« vzdušje na nebu je morda vplivalo tudi na skromen obisk prireditve  in na to, da smo ostali brez našega napovedanega gosta, kantavtorja, pesnika in pisatelja Mateja Krajnca, ki se je na Jesenicah preudarno usmeril nazaj proti Ljubljani. Vsem, ki smo prišli, nam je Ladin večer očitno pomenil nekaj več, saj smo se pogumno podali na plano v veter in dež in bili deležni nekaj lepih verzov in še enega  prijetnega druženja ob obloženih kruhkih, kokosovih kroglicah in soku.   

 

Skozi večer smo sledili verzom pesnic in pesnikov  KD PoBeRe in Mateja Krajnca v interpretaciji Mojce Ivančič in nekaterih avtorjev. Nekaj več pozornosti smo po scenariju Ine Stergar namenili avtorjema Roku Alboje in Mili Uršič. Prvemu, na katerega pesniško zbirko že nestrpno čakamo, in slednji, ki letos praznuje žlahtnih osemdeset in je v zadnjih 60 letih pomembno zaznamovala kulturno dogajanje na Kobariškem. Pesmi so tudi letos izšle v priložnostni brošuri Ladin večer, namenjeni obiskovalcem in avtorjem. Danici Hrast, podžupanji, se je o njih med drugim zapisalo:  »V tej zbirki so pesmi osemnajstih avtorjev, osemnajstih src, v katerih je moč zaslediti vsakršne odtenke ljubezenskih odnosov: vedrih, radostnih, zamišljenih, polnih upanja, občutkov nerazumevanja, osamljenosti, minevanja, žalosti, odhajanja … Pesmi so subtilne lirične izpovedi članov Kulturnega društva PoBeRe, ki prav s pisanjem puščajo pomembne sledi v naši domoznanski literaturi.«

Večer in izdajo knjižice je finančno podprla Občina Kobarid. Njenim predstavnicam hvala tudi za prijazne besede in obisk!  

 

Vsak človek

je svet zase;

Vanj lahko stopimo

samo po mostu ljubezni!

                    

                          (Walter Goes)

 

Povezave

Facebook

Oglejte si tudi