Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Radi bi vam rekli hvala

V soboto, 20. decembra 2014, so se v Breginju mlajše generacije zahvalile starejšim.
Tudi letos je v Breginju potekalo tradicionalno srečanje »Radi bi vam rekli hvala«, na katerem se mlajše generacije zahvalimo starejši generaciji za vse, kar so storili za nas. Brez dvoma pa je tudi starejša generacija vesela in ponosna, da jim mlajša generacija pripravi tako prisrčno prireditev.

 

Otroci podružnične šole in vrtca Breginj so skupaj z učiteljicami in pod vodstvom Tatjane Terlikar, ki je tudi povezovala program, izdelali vabila, pripravili nepozaben kulturni program in sami spekli sladka darilca za starejše. In kot najlepše darilo je bil v lastni režiji pripravljen program, ki nam je vsem izvabil solze veselja v oči. Zelo ubrano so nam zapele mlade pevke iz Sedla. Očitno pa smo bili vsi skupaj med letom tako pridni, da nas je obiskal tudi dedek Mraz.

 

Vse prisotne v nabito polni dvorani OŠ Breginj je pozdravil župan Občine Kobarid Robert Kavčič, predsednik Krajevne skupnosti Breginj Srečko Gašperut in sekretarka RKS – Območnega združenja Tolmin Marjanca Velišček, ki so vsakoletni soorganizatorji srečanja.

 

Na prireditvi smo izkoristili tudi priložnost izročiti posebno priznanje RK dolgoletni prostovoljki Ivani Rakar, ki je že dolga leta vedno pripravljena pomagati sokrajanom. Še posebej je potrebno pohvaliti predstavnico Krajevne organizacije RK Zinko Školč, ki vsako leto skupaj s pomočnicami poskrbi za pogostitev ter vsem prostovoljcem, ki poskrbijo, da prireditev nemoteno poteka.

 

Ob prijetnem domačem vzdušju je potekalo tako  obujanje starih spominov kot druženje vseh generacij od vnukinj in vnukov do babic in dedkov. 

 

Marjanca Velišček

sekretarka RKS OZ Tolmin

Oglejte si tudi