Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Premiera tolminske spevoigre Magdalenca na odru kobariškega Kulturnega doma

Ob 300-letnici tolminskega punta in 20-letnici Igralske skupine Drežnica bo na odru kobariškega Kulturnega odra premierno uprizorjena tolminska spevoigra Magdalenca.

Ideja za tolminsko spevoigro z naslovom Magdalenca se je pred leti porodila Mateju Kavčiču, z namenom ohranjanja tipičnih tolminskih pesmi. Besedila za igrani del se je na njegovo pobudo z veseljem lotila gospa Rafaela Dolenc, dolgoletna vodja Folklorne skupine Razor, poznavalka ljudskih običajev in avtorica knjige Stoji v planini vas.

 

Magdalenca je bila napisana v počastitev  300 -letnice tolminskega punta. Osnovna nit sta stari tolminski ljudski pesmi Magdalenca in Pa pride dal z graščince. Poleg teh dveh pesmi vsebino bogatijo tudi druge tolminske ljudske pesmi.

 

Uprizoritev Magdalence je zahtevala veliko nastopajočih.  V sedmih slikah se poleg glavnih vlog vrstijo manjše vloge, otroci, veliko je petja in tudi plesa.

 

Vabljeni na premierno predstavo, ki bo v soboto, 13. decembra 2014, ob 19. uri in na ponovitev v nedeljo, 14. decembra ob 17. in 19. uri.

 

Vstopnice bodo na voljo uro pred predstavo. 

 

 

 

Oglejte si tudi