Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Pisatelji zaključili srečanje v Kobaridu

Letošnje 46. Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu zaključili z obiskom Kobarida.
Na Kolovratu so si v spremstvu vodiča Fundacije Poti miru v Posočju najprej ogledali muzej na prostem ter kratek kulturni program. Dan so nadaljevali z obiskom Kobarida, Kobariškega muzeja in ogledom kulturnega programa, ki so ga posebej zanje pripravili učenci podružnične šole Drežnica pod vodstvom Rine Berginc in mlada harmonikarja, Dejan Pavšič in Matic Rakušček iz Glasbene šole Palbin.

 

Turistično destinacijo Dolina Soče je  predstavila Tatjana Humar iz Turistično informacijskega centra Kobarid. Po izčrpni predstavitvi so si ogledali promocijski film Doline Soče, ki je obiskovalce naravnost navdušil in potrdil, da so obiskali najlepšo dolino daleč naokoli.

 

Pisatelje je sprejela podžupanja Občine Kobarid Božica Špolad Žuber, ki je v pozdravnem nagovoru poudarila, da smo veseli, ker so si za zaključni dan izbrali prav Kobarid in da verjame, da nas bodo še obiskali.

 

Kobarid sta skupaj s pisatelji obiskala generalni sekretar svetovnega PENa HorijTakeakijev in predsednik slovenskega PENa Marjan Strojan. Nad prijaznostjo, gostoljubjem in lepotami naših krajev sta bila vidno navdušena in verjamemo, da jim bo obisk Kobarida ostal v lepem spominu.

 

Letošnje srečanje je bilo posvečeno miru in spominu padlim v 1.svetovni vojni, zato so vsi udeleženci prejeli rdeč nagelj, ki simbolizira  prijateljstvo, spoštovanje, ljubezen in je hkrati poklon vsem padlim v 1. svetovni vojni. 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi