Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mesec kulture v Kobaridu

Prvi del meseca kulture je bil letos posvečen številnim pustovanjem na Kobariškem. Novost letošnjega pustovanja je bila obuditev starosvetne kobariške pustne maske Sovr3nki, ki se je na kobariški plac vrnila po 64 letih. Sovrn3nki so se na pustno soboto pridružili kobariškemu pustnemu sprevodu, ki se je sprehodil po ulicah Kobarida in po Gregorčičevi ulici prišel na plac.
Odvijala so se tudi številna pustovanja po posameznih vaseh, od Drežnice, Vrsna, Breginja do Idrskega in sončne strani. 

 

Tako kot leta prej je v okviru slovenskega kulturnega praznika potekal že tradicionalni Kobariški knjižni sejem, ki ga je tudi letos organizirala Knjižnica Kobarid. 

Na odru Kobariškega kulturnega doma so se z ljudsko pesmijo predstavile pevke skupine Korenine, ki združujejo ljubiteljice ljudskih pesmi iz celotnega Posočja. S prisrčnim programom so navdušile in nasmejale publiko v dvorani. 

 

Tudi letos smo se v okviru meseca kulture srečali s prijatelji iz Benečije. V četrtek, 18. februarja, v Špetru, kjer smo si ogledali fotografsko razstavo Darje Gruntar Osrečevanja in prisluhnili koncertu glasbenih skupin NapoliTango iz Tolmina in BK iz Špetra.
Danes, petek, 19. februarja, se bo srečanje nadaljevalo v prostorih Fundacije Poti miru v Posočju, kjer bomo prisluhnili pogovoru Zdravka Likarja, načelnika UE Tolmin z Bruno Dorbolo in Luiso Battistig o življenju med Matajurjem in Nadižo in predstavitvi Trinkovega koledarja 2016. Kulturni program bo letos obogatila skupina Vocal Bača iz Podbrda.

 

Program kulturnega meseca se bo nadaljeval v petek, 26. februarja ob 20.uri, ko bomo na odru Kobariškega Kulturnega odra prisluhnili pevkam in pevcem Zgornjega Posočja. V okviru letošnje Revije pevskih zborov Zgornjega Posočja se bodo v Kobaridu predstavili:
Moški pevski zbor Ivan Laharnar Šentviška planota, Ženski pevski zbor Žarek Šentviška planota, Moški pevski zbor Triglav Trenta, Mešani pevski zbor Sveti Anton Kobarid, Moški pevski zbor Poljubinj, Komorni zbor Iskra Bovec, Vocal Bača Podbrdo, Vokalna skupina Flance.


Predstava za otroke Zvezdica Zaspanka v izvedbi Gledališke skupine Vrtinec iz Bovca bo v okviru praznovanja meseca kulture v sredo, 2. marca 2016, ob 18. uri.

Koledar dogodkov se sproti dopolnjuje. Spremljajte ga na spletni strani www.kobarid si

Oglejte si tudi