Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Koncert ob dnevu žena

Občina Kobarid je tudi letos organizirala koncert ob dnevu žena, ki je potekal v petek, 7. marca,  v kobariškem Kulturnem domu.

Občinstvo je prisluhnilo filmski glasbi Pihalnega orkestra Koper, pod vodstvom  dirigenta in muzikologa  Nejca Sukljana, ki nas je  popeljala v mesto, kjer so človeške sanje našle svoj filmski dom.

 

Koncert so mladi glasbeniki začeli  s skladbo Bojana Adamiča Partizanska eskadrilja, udarno koračnico iz leta 1979. V nadaljevanju so občinstvo popeljali v svet dinozavrov, v Jurski park in nazaj v pravljični svet škratov, vilincev, čarovnikov, orkov in malih hobitov, h Gospodarjem prstanov ter na Titanik, največjo ladjo na svetu. Odigrali so nam skladbe iz sveta Disneyjevih junakov, Tarzana in Polarnega vlaka.

Z gostoma večera, sopranistko Štefico Stipančević in pevcem Gregorjem Ravnikarjem, smo se preselili na Brodway, v muzikal Zgodba z zahodne strani,  in muzikal iz sredine petdesetih let prejšnjega stoletja, Moja draga gospa. Orkester je požel bučen aplavz  in dirigent je s svojim orkestrom  občinstvu poklonil še nekaj  dodatnih skladb.

 

Občinstvo in nastopajoče  je pozdravila in vsem ženam ob prazniku čestitala županja Občine Kobarid Darja Hauptman. S svojo prisotnostjo na koncertu pa nas je počastila tudi predsednica Pihalnega orkestra Koper Lilijana Kozlovič.

 

Oglejte si tudi