Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Kobarid je obiskal stalni odpravnik poslov na veleposlaništvu Bolivarske republike Venezuele

Danes je občino Kobarid  obiskal stalni odpravnik poslov na veleposlaništvu Bolivarske republike Venezuele gospod Wilmer Armando Depablos. Ob prihodu v občino si je najprej ogledal rojstno hišo pesnika Simona Gregorčiča na Vrsnem, kjer so mu učenci Podružnične osnovne šole Smast pripravili kulturni program s prepletom Gregorčičevih pesmi in recitalov. Po končanem kulturnem programu ga je skozi pesnikovo življenje in delo popeljal pesnikov pra pra nečak Pavel Gregorčič. 

Z odpravnikom poslov se je na Vrsnem srečal tudi kobariški župan Robert Kavčič. Uvodoma ga je pozdravil in se mu zahvalil za obisk naše občine ter je z njim poklepetal o kulturnem sodelovanju ter povezovanju s Slovenci, ki živijo in delajo po celem svetu. 

Stalni odpravnik poslov Wilmer Armando Depablos je občino Kobarid obiskal v družbi predsednice Humanitarnega društva KID otrok otroku Majde Smrekar, ki je bila tudi pobudnica obiska in si skupaj z županom Občine Kobarid Robertom Kavčičem ter ravnateljico OŠ Simona Gregorčiča Kobarid Melito Jakelj ogledala lepote Planinskega raja. 


V nadaljevanju obiska si je odpravnik poslov Wilmer Armando Depablos v družbi kobariškega podžupana Marka Miklaviča ogledal zasebno vojaško zbirko ostalin s Soške fronte domačina Iva Krajnika in italijansko kostnico nad Kobaridom. 

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju in se zaključilo z željo po nadaljnjem sodelovanju. Na področju kulture se je že porodila nova ideja, ki bo mogoče že kmalu tudi uresničena. 


Vabljeni k ogledu foto utrikov iz današnjega srečanja na Vrsnem. 

Oglejte si tudi