Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Glasbena tradicija na Drežniškem se nadaljuje in prenaša na mlajše rodove

V nedeljo, 10. novembra je bil v Drežnici pravi praznik petja posvečen 30. obletnici delovanja Mešanega pevskega zbora Drežnica. V sodelovanju s Podružnično šolo Drežnica in drugimi lokalnimi akterji so pripravili bogat kulturni program v katerem so nastopile različne generacije domačih glasbenikov.
V prvem delu programa se je s pesmijo predstavil MePZ Drežnica, pod vodstvom Martine Rakušček, ki najraje prepeva Aljaževe, Vodopivčeve, Rakuščkove, Vrabčeve, Venturinijeve, Laharnarjeve, Premrlove, Jenkove in Ipavčeve pesmi.

 

Učenci Glasbene šole Palbin - Matic Rakušček, Dejan Pavšič, Jaka Uršič in Matjaž Rakušček so na harmoniko zaigrali Veselega Ribnčana in Čebelarja. Prisluhnili smo zvoku citer, nanje je zaigrala Lucija Kurinčič ter  mladim pevkam Vokalne skupine Drežnica, ki jih vodi Martina Rakušček.

 

Najmlajša generacija, Otroški pevski zbor PŠ Drežnica, pod vodstvom Rine Berginc, se je predstavila ob klavirski spremljavi Martine Rakušček. Svoj meh pa sta ob koncu programa raztegnila Jakob Kurinčič in Blaž Rakušček.

30. obletnico delovanja MePZ Drežnica so z ljudsko pesmijo Drežniška zaokrožili vsi trije nastopajoči zbori.

 

Navzoče so pozdravile in jubilantom čestitale tudi županja Občine Kobarid Darja Hauptman, podžupanja Občine Kobarid Danica Hrast in vodja JSKD OI Tolmin Silva Seljak. Program je povezovala Nevenka Rakušček, ki je skozi vezni tekst predstavila razvoj glasbene dejavnosti na Drežniškem od začetka 20. stoletja pa do danes. 

 

Foto: arhiv PŠ Drežnica

Oglejte si tudi