Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

FUZIJA ob slovenskem kulturnem prazniku

Kobariška kulturna prireditev, katero so ustvarjalci poimenovali FUZIJA, se je pridružila številnim kulturnim prireditvam, ki so se v okviru slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja, odvijala po Sloveniji. 

 

Na odru kobariškega Kulturnega odra se je skozi program prepletala uglasbena Prešernova in Gregorčičeva poezija, ki jo je ob spremljavi klaviaturistke Leonide Kanalec, kitarista Mateja Šarfa in tolkalista Bineta Kurinčiča, izvedel kobariški kantavtor Borut Skočir. Na odru so se jim, pod vodstvom Mateja Kavčiča, pridružili pevci moškega pevskega zbora sv.Anton in mladi člani gledališke skupine Mkud, ki so program obogatili z dramskimi prizori pesmi. Prireditev se je zaključila z Gregorčičevim Veselim pastrijem, ki so jo nastopajoči zapeli skupaj z obiskovalci.

 

Ob slovenskem kulturnem prazniku je zbrane pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen kulture, sodelovanja in povezovanja. Ob koncu prireditve je vsem nastopajočim čestital in se jim zahvalil za prijeten praznični večer. 

 

Na dan prireditve je bila v predverju Kulturnega doma na ogled likovna razstava Boruta Skočirja in Bineta Kurinčiča.

 

 

Oglejte si tudi