Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

10. Beneški dnevi

Pretekli teden smo v Kobaridu in Špetru zaključili v znamenju tradicionalnih Beneških dni, združenih pod imenom Skupni slovenski kulturni prostor.
10. Beneški dnevi so svoja vrata odprli v četrtek, 23. februarja v Špetru. Nove vsebine muzeja SMO (Slovenskega multimedialnega okna) je predstavila Donatella Ruttar, kuratorka muzeja. Sledil je pogovor Žive Gruden z Zdravkom Likarjem z naslovom Kjer je volja tan je pot. Zanimiv pogovor so s presmijo popestrili pevci Fajna banda pod vodstvom Davida Klodiča. Zbrane je pozdravil župan Občine Špeter Mariano Zufferli

V petek so se Beneški dnevi nadaljevali v Kobaridu, kjer je obiskovalce uvodoma pozdravil kobariški župan Robert Kavčič, ki je poudaril pomen čezmejnega sodelovanja na vseh podoročjih življenja in dela. Zahvalil se je pobudnici Beneški dni Vidi Škvor in ji podaril šopek slovenskega cvetja.
V nadaljevanju programa je Škvorova povzela kulturno sodelovanje z Benečijo in začetke, ki so se iz Breginja selili tako na Livško kot Drežniško in v sam center občine, v Kobarid. Tako kot pretekla leta smo v sklop Beneških dni vključili tudi predstavitev Trinkovega koledarja, ki ga je predstavila urednica Iole Namor.


Program se je nadaljeval z gledališko predstavo Beneškega gledališča "Ključ, ključ", s katero so Benečani nasmejali občinstvo.




Oglejte si tudi