Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Projekt Sam svoje sreče kovač

Konec leta 2013 se je na območju lokalne akcijske skupine LAS za razvoj začel izvajati skupni projekt Sam svoje sreče kovač. Snovalci projekta želijo z njim motivirati in informirati prebivalstvo o možnostih, ki jih nudi podjetništvo, o perspektivnih dejavnostih na podeželju, spodbuditi želijo nove in že obstoječe podjetnike k razvoju teh dejavnosti in z ogledom dobrih praks udeležencem v izobraževalnem programu predstaviti smeri ter pristope k razvoju drugod po Sloveniji. 

 

V katalogu izobraževanj, ki se bodo izvajala do konca aprila letos, je predstavljen program, ki je sestavljen iz dvodnevne male šole podjetništva, ki se bo odvijala na treh lokacijah, in sicer v Idriji, Kanalu in Tolminu, ter osmih specialističnih predavanj, katerih cilj je na območje prinesti nove podjetniške zamisli, načine razmišljanja in pristope k nagovarjanju sodobnega potrošnika.

Program izobraževanja je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti oziroma tistim, ki ste z njo pravkar začeli. Vključite pa se lahko tudi zaposleni, ki menite, da je vaša zaposlitev ogrožena, kot tudi tisti, ki v življenju iščete nove izzive. Vsekakor pa je program dobrodošel tudi za vse brezposelne, kmete, ki si na kmetiji želite opravljati dodatno podjetniško dejavnost, in študentom s podjetniško žilico.

 

Udeležba na vseh izobraževanjih je za udeležence brezplačna, število udeležencev pa je omejeno, zato vas vabimo k čimprejšnjemu vpisu.

Informacije o programu in vpis: telefon: 05 37 43 911, e-pošta: izobrazevanje@icra.si

 

Projekt delno financirata EU in Republika Slovenija. Partnerji v projektu: Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija, Ustanova Fundacija BiT Planota, Posoški razvojni center, Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Občina Kanal ob Soči, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Tolmin, Občina Kobarid, Občina Bovec, Mestna občina Nova Gorica.

 

Organ upravljanja za Program razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Oglejte si tudi