Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Posvet o predlogu Zakona o agrarnih skupnostih

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je pripravilo nov Zakon o agrarnih skupnostih, ki odgovarja na aktualne probleme v zvezi z upravljanjem in razpolaganjem z nepremičnim premoženjem članov agrarnih skupnosti.

 

V Sloveniji je 638  registriranih agrarnih skupnosti, ki imajo v lasti 3.67%  vseh zemljišč, oziroma 77.486,47 ha zemljišč. Povprečno število članov v agrarni skupnosti je 34. Na območju Upravne enote Tolmin pa je delujočih 30 agrarnih skupnosti.

 

Na pobudo Agrarne skupnosti Livek, je bil v torek, 28. januarja 2014, v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu sklican posvet vseh predstavnikov agrarnih skupnosti iz  območja Upravne enote Tolmin. Posveta se je udeležilo kar 34 predstavnikov agrarnih skupnosti iz našega območja in predstavniki teh skupnosti s Krasa in Obale.

 

Prisotnim je predlog Zakona predstavil gospod Andrej Hafner, vodja delovne skupine za pripravo zakona  iz  Ministrstva za kmetijstvo in okolje. V razpravi, ki je sledila predstavitvi,  so bile dane številne pobude in ideje, ki bi pripomogle h kvalitetni  zakonski podlagi za delovanje in upravljanje agrarnih skupnosti.

 

Predsedujoči in sklicatelj  posveta, gospod Boris Drešček, se je vsem zahvalil za  udeležbo in konstruktivno razpravo. Številna prisotnost  predstavnikov agrarnih skupnosti, njihova zavzeta razprava in mnoge dane pobude, so dokazale, da je bil takšen sklic več kot potreben.

 

V času javne razprave, do 7. februarja 2014,  naj  vsi zainteresirani svoja mnenja, pobude in pisne predloge podajo tudi na besedilo členov predloga Zakona o agrarnih skupnostih, na naslov: as.mko@gov.si

 

 

Danica Hrast, podžupanja 

Oglejte si tudi