Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Pričakovanje božiča in trikraljevska akcija

Adventni čas, čas pričakovanja, čas upanja, čas luči ... Adventni čas je za kristjana poln pričakovanj, pričakovanj nečesa novega.

Tudi v župniji Svete družine v "Zvezdnem dolu" smo se pripravljali na Jezusov prihod ves adventni čas. Veroučenci so vsako nedeljo prižigali po eno svečo več na adventnem venčku, imeli so božični kino, prepevali so pri otroškem pevskem zboru, se udeležili delavnic za izdelavo zvezdic, pekli piškote za smrečico in jo tudi okrasili. Seveda pa so na smrečico dodali še čokoladne bonbone. Vse to nam je pričaralo domačnost in toplino.

Birmanci pa so nam pripravili čudovito božičnico. In ko je nastopil TISTI trenutek, ko se je rodil Jezus, smo ga vsi prisotni dočakali s prižganimi lučkami v rokah, veroučenci z župnikom, gospodom Antonom Pačnikom, pa so se za trenutek ustavili ob jaslicah in ga prav tako počastili z lučicami in zvezdicami v laseh.

Na božič popoldan smo v župniji imeli še blagoslov otrok. Mamice in očki so prinesli tiste najmlajše, nekoliko večji pa so v spremstvu staršev prikorakali sami. Vsi skupaj smo se zahvalili Bogu za dar življenja, gospod župnik pa je nad vsakim otrokom posebej molil in zanj prosil božjega blagoslova in varstva.

Po prazniku svetih treh kraljev sta se dve skupini kolednikov podali po domovih naših župljanov. Koledniki so bili veroučenci župnije Kidričevo, ki so se spremenili v tri kralje – ogrnili so se v halje in si na glavo nadeli krone, ki so si jih na delavnicah izdelali sami. Spremljala jih je zvezda, ki je sijala nad Novorojenim in jim tako kazala pot. Koledniki so po župniji širili vest o Jezusovem rojstvu, obenem pa prosili za darove za ljudi v stiski. Skupini sta zbrali skoraj 500 evrov, ki jih je župnija že nakazala na Misijonsko središče Slovenije in bodo skupaj z drugimi zbranimi darovi razdeljeni med slovenske misijonarje.

Oglejte si tudi