Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Jernej Ivanovič in Leon Kaučevič septembra na tekmi svetovnega formata v triatlonu v ZDA

Člana KD Bilanca Apače, Jernej Ivanovič in Leon Kaučevič, potujeta septembra letos v ZDA, v okrožje Tennessee v kraj Chattanooga, kjer se bosta udeležila dveh tekem v triatlonu.
Jernej se je avgusta lani z odličnim nastopom na tekmi 1/2 Ironman v avstrijskem Zell am See kvalificiral na svetovno prvenstvo v triatlon razdalji 70,3, kar je polovična ironman razdalja in pomeni tekmo, kjer se v eni sapi opravi z razdaljami: 1,9 km plavanja, 90 km kolesa in 21 km teka. Tekma v ZDA 9. 9. 2017 bo nekaj posebnega, saj se bo plavalo v reki Tennesee, kolesarilo po slikoviti pokrajini okolice Chattanooge, ki slovi po čudovitem hribovju in neokrnjeni naravi, z nekaj preko 1000 m višincev, tek pa bo tudi poseben, saj bo za posladek na njem treba na koncu premagati še 300 m višincev.

Leon pa se bo 24. 9. 2017 v istem kraju udeležil tekme svetovne ironman serije, kar pomeni tudi možnost kvalifikacij na svetovno prvenstvo, ki se vsako leto oktobra odvija na otočju Havaji. Nastopil bo na ironman razdalji, kar pomeni opraviti s 3,8 km plavanja, 180 km kolesa in 42 km teka, prav tako v eni sapi plavanje v reki Tennessee, kolo s 1430 višinci v idilični pokrajini in na koncu maraton s 426 m višincev.
Dobre tri mesece pred odhodom Jernej za treninge tedensko porabi preko 20 ur, saj cilja na dober nastop na tekmovalni ravni, ker želi tekmo izkoristiti kot odskočno desko za nadaljnje nastope na še višji ravni. Leon pa poskuša kot rekreativec zraven vseh ostalih obveznosti priprave prav tako realizirati, kolikor se da kvalitetno.

Zraven treningov jima je velik izziv pridobivanje sponzorskih sredstev za navedeni projekt, katerega finančna konstrukcija ni ravno nizka, ampak nekaj odziva je že in tudi tukaj ne bosta obupala.
Na tekmi bosta zastopala tako državo Slovenijo, kakor tudi občino Kidričevo in ne nazadnje vsak svoj kraj, kar jima vliva dodatnega izziva in motivacije.
Ker imata oba za sabo že nekaj tekem, tako v polovični, kakor tudi v celotni ironman razdalji, medsebojna pomoč, vzpodbuda in motiviranost niso vprašljive.

Oglejte si tudi