Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

VRTEC KIDRIČEVO: Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Kidričevo
Vrtec ima pomembno vzgojno in izobraževalno vlogo pri ozaveščanju otrok o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane.

Tako smo v petek, 21. novembra 2014, že četrto leto zapored obeleževali dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Le-ta je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, z željo po izobraževanju, obveščanju in ozaveščanju o pomenu zajtrka v okviru zdravih in pravilnih prehranjevalnih navad, zdravega načina življenja, kulture prehranjevanja, vključno s pomenom gibanja ter ohranjanja čistega okolja.

Otroci našega vrtca vseh starostnih skupin so tega dne s črnim kruhom, z maslom, medom, mlekom in jabolkom obeležili dan slovenske hrane.

Pri zajtrku se nam je pridružil tudi lokalni čebelar g. Anton Topolovec, član Čebelarskega društva Turnišče, ki nam je tudi letos podarilo med. Po obilnem zajtrku pa se je čebelarju in otrokom v telovadnici ob čebelnjaku pridružila tudi maskota, slovenska čebela Sivka. Le-ta je nazorno prikazala potovanje medu od cveta do čebelnjaka in čebelarja. Otroci so ji z zanimanjem sledili in opazovali, kako nabira med, kam ga shrani in kako pride do nas. Vendar čebelica v čebelnjaku ni sama. Skupaj z njo sta tudi njena mama Matica in oče Trot ter še mnogo delavk, stražarjev …

Otroci vedo, da je v čebelnjaku zanimivo in delovno.

Po predstavitvi procesa pridobivanja medu smo skupaj s čebelo Sivko zapeli še pesmico o čebelah ter srečanje zaključili s čebeljim plesom.

S skupnimi močmi malih in velikih je nastala tudi razstava likovnih izdelkov, s katerimi smo še dodatno obeležili ta dan.

V vrtcu imamo omenjene dobrote na našem jedilniku večkrat za zajtrk. Priporočamo vam, da po njih posežete tudi vi. Naj tudi pri vas doma zadiši po zdravem slovenskem zajtrku.

Mali in veliki iz našega vrtca pa vam želimo DOBER TEK!

Vzgojiteljica Natalija Kutnjak

Oglejte si tudi