Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Vrtec Kidričevo – zaključek projekta Mali sonček

Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek daje igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku ...
Gibalno-športni program Mali sonček je namenjen otrokom od drugega do šestega leta starosti. Sestavljen je iz štirih stopenj:


Mali sonček – modri: za otroke od 2. do 3. leta starosti

Mali sonček – zeleni: za otroke od 3. do 4. leta starosti

Mali sonček – oranžni: za otroke od 4. do 5. leta starosti

Mali sonček – rumeni: za otroke od 5. do 6. leta starosti


Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek daje igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku.

V šolskem letu 2014/2015 je bilo v program vključenih 164 otrok v 8 oddelkih. Vsakodnevno so otroci marljivo telovadili, se gibali s pomočjo rekvizitov in izvajali različne gibalne naloge. Najstarejši so se udeležili tudi smučarskega in plavalnega tečaja. Vsi so se udeležili izletov, ki so bili prilagojeni njihovim sposobnostim, ter se družili s starši na popoldanskih športnih srečanjih.

V ponedeljek, 22. 6. 2015, smo se vzgojiteljice in otroci skupaj zbrali na igrišču, kjer smo pripravili zabavno druženje pod naslovom »Mala šola nogometa«. Povabili smo profesionalna nogometaša, g. Klemna Binga in g. Borisa Sambolca, ki sta otrokom predstavila dejavnost nogometašev, nogometno opremo – dres, čevlje in nogometne žoge za otroke in odrasle – ter na koncu podelila diplome. Otroke 2. starostnega obdobja sta povabila k premagovanju ovir na poligonu, spretnostim z žogo in ciljanju v gol.

Vsi otroci pa so si za celoletno sodelovanje pri športnih aktivnostih prislužili diplome Malega sončka.

Hvala Klemnu in Borisu za izjemo zanimivo športno dopoldne.

Vzgojiteljica Irena Kidrič

Oglejte si tudi