Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vrtec Kidričevo – športno popoldne s starši

Gibalni razvoj je v razvoju človekovih funkcij v ospredju predvsem v prvih letih življenja. Razvoj poteka od naravnih oblik gibanja do celostnih in skladnostno zahtevnejših športnih dejavnosti v interakciji med zorenjem in posameznikovo lastno aktivnostjo.

V vrtcu že nekaj let poteka gibalni/športni program za predšolske otroke Mali sonček. Namenjen je otrokom od drugega do šestega leta starosti. Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu. Poudarek daje igri in vadbi, ki je prilagojena otrokom. V okviru programa morajo biti dejavnosti načrtovane tako, da spodbujajo uspeh vsakega posameznika ter učijo otroka spoštovati razlike med vrstniki.

Program Mali sonček je sestavljen iz štirih stopenj, ki se vsebinsko dopolnjujejo in nadgrajujejo. Razporejene in prepoznavne so po barvah. Modri sonček je namenjen otrokom od drugega do tretjega leta starosti, zeleni sonček za otroke od tretjega do četrtega leta starosti, oranžni sonček za otroke od četrtega do petega leta starosti in rumeni sonček je namenjen otrokom, starim od pet do šest let. Za vsako uspešno opravljeno nalogo dobijo otroci nalepko, ki jo nalepijo v knjižico.

Med nalogami za osvojitev nalepke so tudi Igre brez meja, ki se izvajajo v obliki športnega popoldneva s starši. Za opravljeno nalogo vzgojiteljice pripravimo sklop družabnih športnih iger, ki jih otroci izvajajo s starši. Pri tem starši aktivno sodelujejo. V oddelku Muce in Stonoge smo vzgojiteljice pripravile športne igre na temo Vitaminska olimpijada. Otroke je tema sadja in zelenjave vodila po postajah, kjer so s starši opravljali naloge. Zato so bili še posebej motivirani in uspešni pri izvajanju. Starši so se skupaj s svojimi otroki sprostili in zabavali, spoznavali pomen gibanja za zdrav razvoj in poglabljali čustven odnos v svoji družini.

Oglejte si tudi