Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Teden otroka v vrtcu Cirkovce

Tudi letos smo v vrtcu posvetili posebno pozornost Tednu otroka, ki se začne vsako leto s prvim ponedeljkom v mesecu oktobru. Otrokom smo pripravili raznolike in pestre dnevne dejavnosti.

V ponedeljek smo pripravili ustvarjalne delavnice. Otroci so ustvarjali različne izdelke iz naravnih materialov: koruze, krompirja, različnih semen, fižola, kostanjev …

V torek smo pripravili jesenski kros. Otroci so tekli z navdušenjem in nasmeški na obrazih. Vsako skupino smo spremljali z glasnim navijanjem. Na cilju so otroci ponosno prejeli zaslužene medalje.

V sredo smo strokovne delavke vrtca pripravile lutkovno predstavo Strašilo motovilo. Ob koncu so se otroci lahko pobliže seznanili z lutkami in jih animirali.

Četrtek je bil prav poseben dan, saj so otroci zamenjali igrače za igro z različnim nestrukturiranim materialom, s katerim se zelo radi igrajo, saj jim daje široke možnosti za različne domišljijske igre. Tako so se otroci ustvarjalno igrali z različnimi škatlami, lončki, plastenkami, tulci, slamicami, zamaški …

V petek pa so nas obiskali gasilci. Prijazni gasilci so nas poučili o pravilnem ravnanju v primeru morebitnega požara in evakuacije, nam predstavili gasilski avto, s katerim so nas tudi peljali po igrišču. V vrtcu pa smo gasilski avto nato tudi likovno upodabljali.

V tednu, ki je za nami, smo otrokom omogočili sproščeno druženje, ustvarjanje in zabavo ter popestrili njihov vsakdan v vrtcu.


Mateja Furman, vzgojiteljica

 

 

Oglejte si tudi