Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Dan Zemlje

22. APRIL – SVETOVNI DAN ZEMLJE

Zemlja je naš dom. Vzemimo si čas in naredimo kaj dobrega zanjo in za njene prebivalce.

Zavedanje, da je naš planet živo bitje, del katerega smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerimi bomo Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za njeno gostoljubje.

Zato smo tudi v vrtcu Cirkovce ta dan obeležili s čistilno akcijo. Čeprav smo še bolj majhni, smo s tem, da smo očistili okolico vrtca in šole, prispevali k ohranjanju narave in varovanju okolja.

Preden smo se odpravili na delo, smo si nadeli zaščitne rokavice ter s seboj vzeli veliko vrečo, kamor so otroci odlagali smeti.

Vzgojiteljice smo si glede na starost otrok razdelile lokacije in smeri čiščenja. Otroci mlajših skupin so pobirali smeti v bližnji okolici vrtca in šole, z otroki iz starejše skupine pa smo se odpravili do železniške postaje ter do centra Cirkovc. Dan je bil lep, topel, ravno prav za čistilno akcijo.

Otroci so bili zelo dobri opazovalci, našli so smeti, ki so bile skrite našim očem in jih odrasli velikokrat ne opazimo. Ob zaključku akcije so bile naše vreče polne smeti, ki smo jih ob prihodu na šolsko igrišče odložili v zabojnike. Skupaj smo bili zelo veseli ob pogledu na očiščeno naravo.


pom. vzg. Andreja Šprah

Oglejte si tudi