Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Uporabna znanja v prijetni družbi

V letošnjem šolskem letu smo ponovno pridobili naziv Simbioza šola.

Da upravičimo naziv, smo zavezani k dvema izvedbama računalniškega tečaja za starejše občane v trajanju 10 ur. Prvo izvedbo smo realizirali od 13. do 17. 10. 2014 in je vključevala 14 udeležencev tečaja kakor tudi 15 prostovoljcev.

Drugi del računalniškega opismenjevanja je potekal od 16. do 20. 3. 2015 in se ga je udeležilo 9 ukaželjnih slušateljev, ki so ob strokovnem vodenju ge. Nataše Brodnjak ter s pomočjo učiteljev prostovoljcev in učencev usvajali računalniške vsebine kot za šalo.

Učiti se novih spretnosti in znanj, pomeni pridobivati nove izkušnje in z njimi nadgrajevati svoje znanje. Učenje je učinkovito le takrat, ko se združita notranja motivacija in ugodno, prijetno okolje, v katerem učenje poteka. Vse to nam uspeva združevati v naših delavnicah in v sproščenem ustvarjalnem okolju razvijamo svoje spretnosti in znanja.

Veselo je pri nas! Na zadnji delavnici smo praznovali rojstni dan ter navijali za našega Petra Prevca v smučarskih poletih. V odmorih si zmeraj privoščimo kavico in slastna vroča čokolada za naše mlade prostovoljce ne sme izostati. Vedno znova ugotavljamo, da nam teh 10 ur prehitro mine, in obljubimo si, da se ponovno srečamo. Nekateri ohranjajo stike preko družbenih omrežij in izmenjajo kakšno uporabno izkušnjo.

Zato bomo tudi v naslednjem šolskem letu nadaljevali s projektom, ker je to naš projekt, ker se počutimo dobro in smo uspešni. »Pustimo dobremu, naj traja!«

Ankica Pikula

Oglejte si tudi