Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
3°C
PET.
14°C
3°C
Oceni objavo

OŠ Cirkovce – Otroška folklorna skupina OŠ Cirkovce

V Cirkovcah ima folklora zelo močno tradicijo. V teh dneh praznuje FS Vinko Korže 85 let delovanja, a tudi otroška folklora, ki deluje v OŠ Cirkovce, ima prav lepo zgodovino. Oktobra namreč praznuje 45 let delovanja, kar bomo počastili z osrednjo prireditvijo 7. oktobra 2016.

Pohvalimo se lahko s kar tremi otroškimi skupinami. Že nekaj let delujeta folklorni skupini v vrtcu in mlajša šolska skupina, ki zajema otroke od 1. do 3. razreda. Obe skupini delujeta pod mentorstvom Monike Šešo. V starejši otroški folklorni skupini so združeni otroci od 4. do 7. razreda, za glasbeno spremljavo pa že leta skrbi Enej Marin, ki je letos obiskoval 8. razred.

V tem šolskem letu smo se družili ob ljudskih igrah in pridno vadili plese ter odrske postavitve za nastope. Zelo smo ponosni, da se nam je tudi letos uspelo uvrstiti na regijsko srečanje otroških folklornih skupin, ki je tokrat bilo v Lenartu. Predstavili smo se s spletom V šoli je šiba pela. V veselje sta nam bila tudi nastopa na prireditvi ob 230-letnici šolstva v Cirkovcah in na večeru generacij ob 85-letnici delovanja FS Vinko Korže.

Ob zaključku šolskega leta bi se še posebej zahvalila vodstvu šole in staršem za vso pomoč in podporo.


Milada Skuber,
mentorica starejše otroške folklorne skupine

Oglejte si tudi