Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Noč branja na OŠ Cirkovce

Pa smo jo le dočakali, prvo Noč branja na naši šoli seveda.

Noč branja na OŠ Cirkovce

 

Pa smo jo le dočakali, prvo Noč branja na naši šoli seveda.

Petek, 6. 12. 2013, je bil za nas prav poseben dan. Učenci so se v šoli zbrali do 18. ure, kjer so v zameno za vstopnico prinesli svojo najljubšo knjigo.

 

Vsi smo se nato zbrali v slovenski učilnici, kjer je sledil pogovor na temo Brati ali ne, to tu ni vprašanje. Pogovor je potekal med učitelji in učenci. Zato so bile gostje učiteljice naše šole, ki so spregovorile o branju, prinesle s sabo njim ljube knjige in iz njih tudi brale. Gosta pa sta bila tudi učenca OŠ Šmarje pri Jelšah, ki ob tem, da rada bereta, trenirata plese. Za zaključek našega prvega dela sta nas presenetila tudi z nastopom.

Sledilo je delo v delavnicah – kuharji so pekli palačinke, izdelovali smo knjižne kazalke in lučke, pripravljali smo pogrinjke ter pisali pravo bralsko himno.

 

Naše delo sta popestrila tudi Miklavž in parkelj, ki sta nas na hitro obiskala in obdarila z bombončki.

Po večerji smo se odpravili v okolico šole, kjer smo prebrali božično zgodbo. Kot se temu prazničnemu času spodobi, imamo vsi ogromno želja. Te smo zlili nato na papir, jih oddali v košaro želja in upamo, da se katera od njih tudi uresniči.

 

Sledilo je branje v dvojicah ali Predstavi mi svojo knjigo. Nekatere dvojice so svoje knjige predstavile tudi ostalim in jih skušale navdušiti za branje.

 

Sledil je lov za zakladom. Učenci so v različnih prostorih šole reševali uganke, iskali podatke, reševali kviz. Nagrada za uspešno rešene naloge je bil polnočni kino s slanimi prigrizki.

Tudi film je bil tematsko vezan na branje, gledali so namreč film po literarni predlogi Nejke Omahen – Življenje kot v filmu.

 

Kljub zgodnjim jutranjim uram pa spanca ni in ni bilo. V zraku je bilo preveč vznemirjenja in dobre volje, da bi zaspali.

Kljub temu pa smo zjutraj polni energije pripravili predstavitev za starše.

Učiteljice Ivanka Čeh, Nastja Bat, Tatjana Novak in Jerneja Kuraj se pridružujemo mnenju učencev – bilo je super in vredno bi bilo ponoviti.

 

Oglejte si tudi