Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

NA RADIU PTUJ

V petek, 16. 10. 2015, smo se štiri učenke 9. razreda OŠ Kidričevo odpravile na Radio Ptuj. Sodelovale smo v oddaji Šolski radio. Sprejela nas je voditeljica Marija Slodnjak. Povedala nam je nekaj svojih izkušenj, kako se pred oddajo znebiti treme in se sprostiti. Predstavila nam je tudi svoje sodelavce, nato pa smo pričeli z oddajo, ki je potekala v živo. Pogovarjali smo se o naši šoli, kaj vse počnemo, na katerih področjih smo uspešni, v katerih projektih sodelujemo, o naših željah ... Za glavno temo oddaje smo si izbrale pasti interneta. Na to temo smo izvedle tudi anketo z učenci naše šole, rezultate ankete pa smo predstavile v oddaji. Med oddajo se je prav tako predvajala glasba, ki smo jo same izbrale. Čas je minil zelo hitro, saj smo vse zelo uživale. Ena ura je hitro minila in morali smo zaključiti z oddajo. Polne nepozabnih vtisov smo se odpravile proti domu, upamo pa, da se bomo lahko ob kakšni drugi priložnosti na radio še vrnile.

ALJA: Ob prihodu na Radio Ptuj so naši živčki delali s polno paro. Mislim, da smo bile vse štiri res ekstremno napete, živčne in polne pričakovanj. Skozi celotno oddajo pa smo se prijetno sprostile in na koncu imele res polepšan petek.

ANDREJA: Na Radio Ptuj smo prišle zelo nervozne. Zdi se mi, da sem bila jaz še posebej nervozna, saj sem tako izkušnjo doživela prvič. Najprej me je bilo strah in bila sem vznemirjena, saj sem vedela, da je obisk na radiu edinstvena priložnost. Seveda je bilo pravo olajšanje, da sem ob sebi imela sošolke, s katerimi smo se med oddajo prijetno sprostile in nasmejale.

LEA: Ko smo prispele na Radio Ptuj, smo bile zelo živčne, pa vendar polne pričakovanja. Vesele smo bile, da smo dobile to enkratno priložnost. Skozi oddajo smo se zelo sprostile, tako da je čas zelo hitro minil. To izkušnjo si bom vsekakor zapomnila.

TINA: Naš prihod na Radio Ptuj je spremljalo veliko nervoze, pričakovanj in tudi malce strahu. Kljub temu smo se skozi celotno oddajo zelo sprostile in se počutile zelo dobro. Prepričana sem, da si bomo to izkušnjo vsekakor zapomnile, saj je bila priložnost, ki se ne zgodi pogosto. Mislim, da bi vse z veseljem še enkrat podoživele ta dogodek.

Tina Blaževič, Lea Lobenwein (9. b)

Andreja Pevec Podgornik, Alja Soršak (9. a)

Oglejte si tudi