Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Eko tabor

Učenci 1. razreda OŠ Cirkovce so se skupaj s starši in učiteljicama odločili, da proti koncu šolskega leta preživijo dva dneva na taboru. To bivanje je bilo 25. in 26. maja v CŠOD Štrk na Ptuju.

Posebno doživetje je bil prihod v dom in namestitev v sobe, kjer je bilo treba posteljo najprej postlati s svojo posteljnino. Seveda ni šlo vse gladko, a ob pomoči so učenci to zmogli. Aktivni so bili tudi pri pripravi pogrinjkov pred obroki in pospravljanju po njih, za kar so poskrbeli dežurni učenci.

Tam so izvedli mnoge dejavnosti. Veliko so se naučili o kurentu v kurentovi delavnici, pri lokostrelstvu so se merili v natančosti in izvedli tudi tekmovanje v tej spretnosti. Zvečer so zakurili ogenj in spekli jabolka na palici. Dopoldan drugi dan so preživeli v gozdu in ga zaznavali z vsemi čutili.

Učenci so dokazali, da zmorejo preživeti skupaj dva prijetna dneva v učenju, igranju in druženju. Tako delo učence še bolj poveže in jim da pomembno popotnico za skupno učenje in delo v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja.

 

Metka Kaiser in Marija Jurtela,

učiteljici 1. razreda

Oglejte si tudi