Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

Bitka talentov na Osnovni šoli Cirkovce

Na prireditvi Pokaži, kaj znaš, ki je potekala 3. februarja 2017, se je predstavilo kar 36 osnovnošolcev v 23 točkah. Nastopajoči so peli, plesali, telovadili, igrali nogomet … in očarali občinstvo s svojim pogumom in srčnostjo. Občinstvo je izbralo svojega favorita, preko prostovoljnih prispevkov smo zbrali 480 evrov za potrebe Šolskega sklada.
Točke so bile raznolike in prav vsaka je bila nekaj posebnega. Pričeli smo z nastopom balerine Nuše Korez in nadaljevali s plesno točko Nine Frangež in Lucije Baklan, folklornim nastopom Denise Greifoner in Lane Zajc ter glasbenim miksom najštevilčnejše, 6-članske plesne skupine. Poslušali smo 10 lepih pevskih točk, tako solo nastopov kot duetov. Domišljen in zabaven je bil nastop bratov Lešnik, ki sta se predstavila z bobni, pozavno, repom in beatbox-om. Manjkala ni tudi harmonika in violinski nastop nadobudnega Marka Leva Krajnca. Oskar Medved in Anej Vodan sta nastopila z dinamično nogometno točko v dresih svojih najljubših nogometašev, Ajla Medved pa z gimnastično točko. Med osnovnošolkami je trenutno zelo popularen tudi twirling; palice so spretno vihtela dekleta v štirih točkah. Prireditev je moderirala Tina Baštevc, ki je z vsakim nastopajočim malce poklepetala o njegovih talentih in pomagala razbijati tremo.


Na oder v Cirkovce nam je uspelo pripeljati tudi delček slovenskih talentov. Medtem ko so člani Šolskega sklada šteli glasove občinstva, je namreč nastopil finalist oddaje »Slovenija ima talent« – David Matiči, ki se je predstavil s petjem, plesom, repanjem in beatboxom, nam zaupal podrobnosti iz zakulisja oddaje ter dal koristne nasvete mladim talentom.

Favorita občinstva so izbrali obiskovalci, oddanih je bilo 465 glasov. Največ glasov sta dobila »najhitrejša harmonikarja« Enej Marin in Denis Gajšt, ki sta zaigrala Venček hitrih in prejela glavno nagrado. Prav vsi nastopajoči so se na nastop dobro pripravili in ga izvedli pogumno in suvereno, kot prave zvezde, za kar so prejeli priznanja in veliko aplavzov občinstva. Upamo, da se jim bo ta dan vtisnil v spomin kot prav poseben v njihovi življenjski zgodbi!

Za izvedbo prireditve se zahvaljujemo Občini Kidričevo, Tiskarni Ekart in še posebno učitelju Marjanu, ki je otrokom pomagal pri pripravah na nastop. Hvala tudi vsem, ki ste ta dan donirali za šolski sklad, zbrali smo 480 evrov za dober namen. Nasvidenje naslednje leto z novimi talenti!


Nataša Fras Haslinger,
Šolski sklad OŠ in vrtca Cirkovce

Oglejte si tudi